Voordelen koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn populair

Koudschuim matrassen worden de laatste jaren veel verkocht, maar waarom is dit specifieke soort matras nou zo populair? Deze vraag proberen we in dit artikel te beantwoorden aan de hand van de eigenschappen, voordelen en nadelen van koudschuim.

Wat is koudschuim eigenlijk?

Koudschuim wordt van polyurethaan gemaakt. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat koudschuim koud is. Dit is niet juist, de naam koudschuim ontleent zich aan de term 'Cold Cure Moulding'. Schuim dat in koude vormmallen wordt geproduceerd. Dus de naam heeft meer te maken met de manier waarop het gemaakt wordt, dan met de eigenschappen van het schuim zelf. Een betere naam voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, oftewel schuim met hoge veerkracht. Sommige aanbieders hebben het over koudschuim, anderen hebben het over HR schuim. Goed om te weten is dat koudschuim van nature een open celstructuur heeft. Die open celstructuur zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen die u hieronder kunt lezen.Voor wie zijn koudschuim matrassen geschikt?

Het mooie van koudschuim matrassen is dat ze in principe geschikt zijn voor iedereen. Ze zijn, doordat koudschuim vrij stug is, ook erg geschikt voor mensen boven de 100 kilo. Kies dan wel voor een stevig koudschuim matras (Firm).

Koudschuim matrassen zijn ook uitermate geschikt voor mensen die het snel te warm in bed hebben of veel transpireren. Het meest verkochte kindermatras is gemaakt van koudschuim.

Geschikte bedbodems voor koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn in principe geschikt voor alle soorten bedbodems, zoals de boxspring, lattenbodem, schotelbodem, spiraalbodem en verstelbare bodems. Het koudschuim matras komt het meest tot zijn recht op een lattenbodem. Deze combinatie zorgt voor de juiste ondersteuning van het gehele lichaam.

Voordelen van koudschuim matrassen

Matrassen van koudschuim kennen vele voordelen, hieronder hebben we de grootste voordelen opgesomd:

  • Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur
  • Deze open celstructuur zorgt ervoor dat het matras uitstekend ventileert en een uitstekende luchtcirculatie heeft
  • Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit, oftewel een hoog aanpassingsvermogen. De voordelen van een hoge conformiteit zijn dat dit soort matrassen zich vormen naar de contouren van uw lichaam. Dit in combinatie met een goede bedbodem zorgt ervoor dat uw lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en uw wervelkolom een natuurlijke curve heeft ("S-Curve"). Een goed matras zorgt ervoor dat uw onderrug de juiste opwaartse ondersteuning heeft. En als u op uw zij slaapt, past een matras met een hoge conformiteit zich automatisch aan bij uw schouders en heupen. Zo kunnen uw spieren en pezen zich optimaal ontspannen en zal ook uw bloedcirculatie optimaal zijn. En een goede bloedcirculatie is weer van belang om afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen en nieuwe energie aan te leveren.
  • Een ander voordeel van kouschuim is dat koudschuim geen geur afgeeft en ook allergievrij is.
  • Koudschuim matrassen zijn erg duurzaam. Met andere woorden, ze hebben een lange levensduur. Met een goed koudschuim matras kunt u de komende 10 jaar vooruit.
  • Koudschuim matrassen kennen geen of amper kuilvorming, dit in tegenstelling tot goedkope matrassen (polyether) die snel kuilvorming krijgen bij intensief gebruik.
  • Koudschuim is van zichzelf vlamvertragend

Nadelen van koudschuim matrassen

Op zich hebben koudschuim matrassen geen nadelen. Een nadeel voor u als consument kan zijn dat de betere koudschuim matrassen duurder zijn dan polyether matrassen en binnenveringsmatrassen. Maar een koudschuim matras wint het op alle fronten van deze goedkopere matrassen.

Al met al, koudschuim matrassen kennen vele voordelen, vooral qua comfort, levensduur en mogelijkheden.

Standaard en Pantera® Koudschuim matrassen

Matras Factory werkt met verschillende kwaliteiten in koudschuim. Voor de standaard koudschuim matrassen in de soft-versie hanteert Matras Factory een schuimkwaliteit van HR40. De medium- en firm-versie van het standaard koudschuim matras worden gemaakt van de kwaliteit HR44. Als overtreffende trap bieden wij Pantera® Koudschuim in de kwaliteit HR52. Deze kwaliteit is beschikbaar in soft, medium en stevig. Ons Pantera® koudschuim in van Belgische productie afkomstig. Het standaard koudschuim wordt in Nederland geproduceerd. Pantera® is hierin het absolute topsegment onder de koudschuimen. De Pantera® koudschuim matrassen worden bij ons standaard geproduceerd met een 19 centimeter dikke kern en worden afgewerkt met de luxe afritsbare ‘Intense’ dubbeldoeks hoes.

-> Klik hier voor ons assortiment 'traditionele' kouschuim matrassen.

-> Klik hier voor ons assortiment Pantera kouschuim matrassen.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!