Drukverlagende matrassen

Een drukverlagend en drukverdelend matras verzekert u van een superieur ligcomfort. Drukverlagende matrassen zijn uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen. Wanneer u droomt van een ultra comfortabel matras is een drukverlagend matras ook zeer geschikt voor u.

Het matras biedt flexibiliteit en geeft u het gevoel dat u heerlijk zacht ligt. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund, wat de bloeddoorstroming bevordert, en prikkeling in ledematen tegen gaat. De uitgebalanceerde opbouw van een drukverlagend matras zorgt voor een zacht en soepel ligcomfort. Met een drukverlagend en drukverdelend matras slaapt u dieper en draait u minder. Lichaam en geest herstellen zich optimaal. Zo hebt u weer voldoende energie voor de dag.

Onze drukverlagende matrassen

Ons assortiment drukverlagende en drukverdelende matrassen bestaat uit twee productcategorieën:

Voordelen drukverlagende matrassen

Drukverlagende matrassen en traagschuim
 • Maximale ondersteuning van uw gewrichten en holtes.
 • Zacht en soepel ligcomfort.
 • Optimale ondersteuning bij zij- en rugligging.
 • Bloeddoorstroming wordt verbeterd.
 • Vormt naar uw lichaam.
 • Houdt uw lichaam in ergonomische houding.
 • Draagt bij aan een rustige slaap.
 • Houdt uw spieren soepel.
 • Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund door het matras.
 • Uiterst geschikt voor mensen met reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen.
 • Minder druk op de uitstekende lichaamsdelen (schouder, armen, heupen, knieën en hielen).

 

Nadelen drukverlagende matrassen

 • Een drukverlagend matras wordt door sommige mensen als warm ervaren.
 • Een drukverlagend matras kan wellicht zweterig aanvoelen omdat traagschuim iets minder goed ventileert.
 • Omdat u in een drukverlagend matras enigszins wegzakt, kan het zijn dat u zich minder gemakkelijk omdraait.

Traagschuim

Een drukverlagend matras wordt gemaakt met een NASA traagschuim toplaag. Door uw lichaamswarmte vormt een traagschuim matras zich naar u lichaamsvorm. Het matras wordt zachter, waarna u er een beetje dieper in wegzakt, wat een zeer weldadig gevoel geeft. De drukpunten worden minder en zachter. Daarnaast worden uw gewrichten en holtes maximaal ondersteund. Traagschuim biedt een fantastisch ligcomfort. Traagschuim geeft geen tegendruk omdat het niet veerkrachtig is. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van het lichaam niet of nauwelijks wordt afgekneld. Daarnaast ondersteunt en verdeelt het uw lichaamsgewicht perfect.

Bent u een zijslaper? Bij een zijligging zakken schouders en heupen altijd iets verder in het matras. Hiervoor krijgen deze lichaamsdelen de juiste ruimte bij een drukverlagend matras. De traagschuimlaag wordt extra zacht op de plek van de schouder en heup door de afgegeven lichaamswarmte. Omdat het lichaamsgewicht zo goed wordt verdeeld bij een drukverlagend matras, is er geen afknelling en wordt de bloedcirculatie niet verstoord. Zo blijven de spieren soepel. Dit resulteert in een goede ergonomie, minder draaien en een rustige slaap.

drukverlagende matrassen traagschuim

De opbouw van een drukverlagend matras

De bovenste laag van een drukverlagend matras wordt gevormd door traagschuim. Traagschuim is niet veerkrachtig en biedt vrij weinig steun. Juist hierdoor vermindert de hoeveelheid drukpunten. Bij een drukverlagend matras komt de steun vanuit het onderste gedeelte van het matras. Deze steun wordt gevormd door een veerkrachtige drager die zorgt voor opwaartse druk en ondersteuning. De drukverlaging en het ligcomfort wordt gevormd door de royale traagschuim toplaag.

Een drukverlagend matras bestaat dus uit een traagschuim toplaag en een veerkrachtige drager. Latex, koudschuim of pocketveren wordt als veerkrachtige drager gebruikt. Om het matras gaat tijk/textiel, dit wordt ook wel de matrashoes genoemd. De matrashoes heeft goede luchtdoorlatendheid, reguleert vocht en de temperatuur. Daarnaast creëert de hoes een gezond slaapklimaat en sluit hij netjes aan om het matras.

Meer informatie

Meer weten over drukverlagende matrassen of heeft u aanvullende vragen? Neem gerust contact met ons op via 0513 - 640 401 of stuur ons een email met uw vraag.

Search engine powered by ElasticSuite