Wat is traagschuim?Traagschuim

Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Het schuim bestaat uit open cellen. Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Bij lagere temperaturen voelt het schuim harder aan en bij hogere temperaturen wordt het traagschuim elastisch en soepel. Traagschuim heeft veel verschillende namen: NASA schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam.

Traagschuim matrassen bestaan nooit alleen uit traagschuim. De kern van een traagschuim matras bestaat uit koudschuim of pocketvering. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam.

Traagschuim matrassen en NASA traagschuim topdekmatrassen

De voordelen van traagschuim

Drukverlagende eigenschap

Doordat het traagschuim zich naar de contouren van het lichaam vormt, voelt het bijna vloeibaar aan. Uw lichaam wordt daarom goed ondersteund zonder drukpunten. Traagschuim heeft namelijk een drukverlagende eigenschap. Wanneer er druk van uw lichaam op het traagschuim komt, wordt de lucht in de cellen verspreid naar de cellen ernaast. Op deze manier wordt de druk over een groot aantal cellen verspreid en heeft u geen last van drukpunten.

Geschikt voor intensief gebruik

Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.

Uitstekende ventilatie en vochtregulatie

Dankzij de open celstructuur ventileert traagschuim uitstekend en is er sprake van een goede vochtregulatie.

Tips voor traagschuim matrassen

Zorg voor een goede slaapkamertemperatuur

Het is verstandig om rekening te houden met het feit dat traagschuim beïnvloed wordt door temperatuur. In koude winternachten kan het matras wat langer koel en stijf aanvoelen en in de zomermaanden juist wat te soepel. Daarom raden wij een gemiddelde slaapkamertemperatuur aan.

Kies de juiste SG-waarde

Bij een te lage SG-waarde is de kwaliteit van het traagschuim minder, maar een te hoge SG-waarde kan ook nadelen hebben. Wanneer er traagschuim een te hoge SG-waarde heeft is het schuim gevoeliger voor temperatuurschommelingen. Daarnaast duurt het langer voordat het matras zich aanpast aan uw lichaamsvormen. Verder neemt het ventilerende en vochtregulerende vermogen af. Een SG-waarde van SG50 zorgt dat het traagschuim het beste tot zijn recht komt.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite