Beste matras voor rugslapers

Ben u een rugslaper? Dan bent u een van de weinigen! Onderzoek wijst uit dat slechts 13% van de mensen voorkeur heeft voor deze slaaphouding. Met een juist matras krijgt een rugslaper geen extra druk op hoofd, nek en wervelkolom. Deze delen van het lichaam nemen in de rugligging namelijk een neutrale positie aan. Maar wat is nu het beste matras voor een rugslaper?

Welk matras is het meest geschikt voor rugslapers?

Beste matras voor rugslapersVoor een rugslaper is stabiliteit uiterst belangrijk bij de matraskeuze. Goede stabiliteit zorgt ervoor dat de wervelkolom ideaal wordt uitgelijnd. Weet wel dat stabiliteit niet gelijk is aan hardheid, zowel een hard als zacht matras kan stabiliteit bieden. Naast stabiliteit dient de matras zich aan te passen aan uw lichaamsvorm.

Het ideale matras voor een rugslaper heeft een hoge puntelasticiteit en een drukverlagende werking. Dankzij deze eigenschappen is het aantal drukpunten erg laag en zult u niet te ver in het matras wegzakken.

Voor rugslapers moet een matras veelzijdig zijn. Er is zowel behoefte aan aanpassend vermogen als comfort. Het gaat naast stabiel liggen natuurlijk ook om lekker liggen. Een matras met als basislaag stevig schuim biedt uitkomst voor rugslapers. Matrassen met stevig schuim als basislaag bieden zowel conform als stabiliteit.

Mensen die op de rug slapen raden wij aan om voor een iets steviger matras te kiezen. Wanneer u te diep in het matras wegzakt zult u een holle rug vormen en last krijgen van rugpijn. Een te hard matras zorgt ook voor rugpijn omdat de rug onder spanning blijft.

Ons advies: pocketvering matras en Pantera® firm matras

Ons matrassen advies voor rugslapers

Wij raden rugslapers vaak een Pantera® firm matras of een pocketvering matras aan. Deze matrassen beiden aan rugslapers zowel uitmuntend comfort als goede ondersteuning. De ruggenwervel zal on deze matrassen in een natuurlijke en comfortabele positie liggen. De keuze voor een pocketvering matras of Pantera frim matras is echter wel een advies, u kunt het beste uw matraskeuze maken door te komen proefliggen in onze showroom.

Rugslapen gezond

Bij rugligging wordt het lichaamsgewicht evenredig verdeeld over het matras. Als u gebruikt maakt van een drukverlagend matras worden drukpunten voorkomen. Daarnaast zorgt de rugligging voor weinig maagzuur, minder rimpels in het gezicht en minder rugproblemen. Er is ook een minpuntje verbonden aan het slapen op de rug, het vergroot namelijk de kans op snurken.

Matrassen voor zij- en buikslapers

Wilt u meer weten over matrassen voor buik- of zijslapers? Kijk dan op: