Beste matras voor buikslapers

Ben u een buikslaper? Dan weet u vast dat deze slaaphouding niet bevorderlijk is voor uw gezondheid. Wanneer u op uw buik slaapt is er een onnatuurlijke kromming van uw wervelkolom. Dit kan na verloop van tijd voor veel pijn in de nek en rug zorgen.

Het is dus zeker verstandig om te proberen uw slaaphouding te veranderen. Mocht dit niet lukken, kies dan voor een matras dat comfortabel is voor u als buikslaper. Uw matras moet een goede combinatie van zachtheid en ondersteuning geven. Als u niet op een goed matras ligt is de kans op lichamelijke klachten vergroot. Maar wat is nu een goed matras voor buikslapers?

Pocketvering matras en Pantera® firm matras

Belangrijkste criteria voor buikslapers:

1. Matrashardheid

De meeste buikslapers liggen het lekkerst op een medium-firm matras. Een zachte toplaag voorkomt hierbij oncomfortabele druk op de buik en is erg belangrijk. Daarnaast dient de ondersteunende laag stevig genoeg te zijn om de rug juiste ondersteuning te bieden.

2. Soorten matrassen

Er worden tegenwoordig veel verschillende soorten matrassen aangeboden. We nemen 3 verschillende soorten met u door:

Schuim matrassen

Sommige schuimmatrassen en matrassen met een schuim toplaag bieden een goede combinatie van zachtheid en ondersteuning. Veel buikslapers vinden traagschuim matrassen ook erg fijn liggen omdat dit materiaal zich vormt naar het lichaam. De ondersteunende laag van het schuimmatras zorgt voor een comfortabele vorm van de ruggenwervel.

Vering matrassen

Traditionele vering matrassen zonder zachte toplaag worden door buikslapers vaak ervaren als te hard. Hoge kwaliteit vering matrassen liggen een stuk comfortabeler maar zijn ook een stuk duurder. De hoge kwaliteit pocketvering matrassen zijn dus wel een optie voor buikslapers.

Combinatie matrassen/hybride matrassen (schuim en vering)

Matrassen met vering en schuim bieden vaak een aangename combinatie van comfort en ondersteuning. Deze matrassen zijn over het algemeen ook wat duurder, maar dan heeft u ook waar voor uw geld!

3. Temperatuurregulatie

Sommige matrassen kunnen erg warm aanvoelen. Waanneer u het snel warm heb tijdens het slapen is het beter om deze matrassen te mijden. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook een hoop matras met verkoelende componenten.

4. Matrasdikte

Beste matras voor buikslapersDe kans bestaat dat u in een erg dik matras te ver wegzakt. Echter is het wel van belang om rekening te houden met factoren als lichaamsgewicht en lengte. Voor mensen met een zwaar gewicht is vaak een dik matras de beste optie. Hou bij het kiezen van de matrasdikte dus zeker rekening met uw lichaamsbouw.

5. Matras grootte 

Als u brede schouders heeft is het verstandig om ook voor een breed matras te kiezen. Zo hebt u voldoende ruimte om te draaien. En als u slaapt met een partner kunt u natuurlijk het beste kiezen voor een groot tweepersoonsbed.  

 

Ons advies voor buikslapers

Wij raden buikslapers vaak een pocketvering matras of en Pantera® firm matras aan. Deze matrassen beiden aan buikslapers zowel juiste ondersteuning als uitmuntende comfort. De ruggenwervel zal on deze matrassen in een natuurlijke en comfortabele positie liggen. De keuze voor een pocketvering matras of Pantera frim matras is echter wel een advies, u kunt het beste uw matraskeuze maken door te komen proefliggen in onze showroom.

Matrassen voor andere slaaphoudingen

Wilt u meer weten over matrassen voor rug- of zijslapers? Kijk dan op:

Search engine powered by ElasticSuite