Beste matras voor zijslapersBeste matras voor een zijslaper

Ben u een zijslaper? Dat zou goed kunnen, want slapen op de zij is de populairste slaaphouding en ook nog eens gezond. Als zijslaper is het erg belangrijk dat uw schouders, heupen en knieën goed in uw matras wegzakken. Daarnaast moet uw rug goed ondersteund worden zodat deze recht blijft tijdens de slaap.

Waar op letten bij een matras voor een zijslaper?

Wanneer uw rug in een rechte lijn ligt biedt het matras de juiste ondersteuning. Bij het slapen op de zij komt er veel druk op de schouders, heupen en knieën te staan. Veel zijslapers vinden daarom een matras dat het aantal drukpunten verlaagt erg fijn.

Een drukverlagend matras zorgt voor goede doorbloeding van het lichaam en maakt dat spieren soepel blijven. Om deze reden geven zijslapers meestal de voorkeur aan een wat zachter matras waarin schouders, heupen en knieën lekker wegzakken.

Iemand met een wat zwaarder lichaamsgewicht heeft echter een steviger matras nodig om tot de juiste ondersteuning te komen. Het is van belang dat een matras de contouren van het lichaam van de zijslaper volgt. Matrashardheid is erg belangrijk bij het kiezen van het juiste matras.

Pantera® koudschuim medium matras en Talalay latex® medium matras

Ons advies voor zijslapers

Wij raden zijslapers vaak een Pantera® medium of en Talalay® medium matras aan. Deze matrassen geven beide de juiste ondersteuning aan zijslapers. Daarnaast zakken de heupen en schouders goed weg in het matras. Dit zorgt ervoor dat de ruggenwervel een rechte lijn vormt. Dit is echter wel een advies, u kunt het beste uw matraskeuze maken door te komen proefliggen in onze showroom.

Zijslapen gezond

Zoals al eerder genoemd is slapen op je zij een gezonde slaaphouding. Bij het slapen op de linker zij wordt de spijsvertering bevorderd en maagzuur verminderd. Daarnaast worden in deze slaaphouding de luchtwegen open gehouden. Slapen op de zij is dus ook erg geschikt voor mensen met een slaapapneu.

Hoofdkussen voor zijslapers

Naast de keuze voor het matras is het kiezen van een goed hoofdkussen ook cruciaal. Het kussen moet optimale ondersteuning geven aan de nek. Net als de rug dient de nek in dezelfde rechte lijn te liggen bij de zijligging. Een hoog en vrij stevig hoofdkussen biedt de beste ondersteuning voor zijslapers. Iemand met brede schouders heeft een hoger kussen nodig dan een tenger persoon. Het kiezen van het juiste hoofdkussen is dus niet alleen afhankelijk van je slaaphouding maar ook van je lichaamsbouw.

Matrassen voor andere slaaphoudingen

Wilt u meer weten over matrassen voor buik- of rugslapers? Kijk dan op:

Search engine powered by ElasticSuite