"Onze size fits all"

One size fits all. Hier kom je als pettenfabrikant vaak nog wel mee weg. En die overzised ski-sokken passen ook vast wel om iedere voet. Het begrip ‘one size fits all’ is jammer genoeg ook terug te vinden in een sector waar het bij uitstek niet thuishoort: De wereld van matrassen. Enkele voorbeelden zijn het Emma matras, het Simba matras en het Matt Sleep matras. Allen beloven ze een optimaal comfort en heerlijke nachtrust. Voor iedereen. Maar kan dit wel?

Casper matras

casper sleep- bed in a box matrassen

Volgens Forbes magazine kan Casper hetzelfde bereiken in de slaapwereld als wat Nike deed in de sportwereld. Een revolutionair nieuw concept op de markt zetten die op een zeer brede doelgroep van toepassing is. Want slapen doen we immers allemaal, iedere nacht opnieuw. De New Yorkse ondernemers van Casper nemen het op tegen grote matrasmerken als M Line en Hästens. En die strijd is nog niet zomaar gewonnen, omdat de matrassenmarkt een vrij lastige markt is voor nieuwkomers.

Mattsleeps matras

In Nederland en de rest van Europa is dezelfde trend van ‘een matras voor iedereen’ nu ook te zien. Vele startups hopen dat hun onderneming een succes wordt door hetzelfde concept als Casper te hanteren. Zo is er bijvoorbeeld het Nederlandse Mattsleeps. Deze startup verkoopt het Mattmatrass met een goed verhaal op de website. Voor 350 euro krijg je een Matt thuisgestuurd. De makers claimen het perfecte matras te hebben gemaakt waar je, als je er eenmaal op hebt geslapen, niet meer zonder wilt.

De onderneming is vooral gericht op de jongere generatie en laat dit sterk doorschemeren in het taalgebruik op de website. Zo wordt er geschreven vanuit de eerste persoon van het matras, die zichzelf Matt noemt. ‘Matt komt bij je logeren en gaat niet meer weg’. Een Mattmatras is opgebouwd uit drie delen: een toplaag van latex, een tweede laag van traagschuim en als bodem een dikke laag koudschuim.

Emma matras

Dan is er nog het Emma-matras. In design erg gelijkend op de twee bovengenoemde matrassen, met een prijsklasse die start bij 359 euro voor de kleinste variant (200X80). Ook dit matras is naar een mens vernoemd om de personificatie met het matras sterker te maken. De consument krijgt op deze manier het idee dat ze een persoonlijke aankoop doen. Volgens de makers van dit uit Duitsland afkomstige matras zit de hardheid tussen een gombeertje en een massief houten plank in. ‘’Emma VOELT GEWOON GOED AAN’’, is te lezen op de website.

Als je niet tevreden bent met het matras kun je het binnen 100 dagen kosteloos retourneren. Zo hoef je je niet druk te maken over het kopen van een matras ‘waar je nog nooit op hebt gelegen’. Het Emma-matras is gemaakt van een toplaag van ‘vooruitstrevend’ Hypersoft (4cm), een tweede laag van traagschuim (4cm) en tot slot een kern van koudschuim (17cm).

Naast bovenstaande aanbieders, zijn er tegenwoordig een aantal meer bed-in-a-box matrassen spelers actief op de Nederlandse markt: Kingaru Sleep, Eve Sleep, Simba matrassen, Cody matrassen etc.

One size does not fit all

Bij Matras Factory geloven we niet in de filosofie dat één matras voor iedereen het perfecte matras is. Bij bovenstaande aanbieders zijn alle matrassen verschillend in materiaal en opbouw, maar toch beweren ze allen hét perfecte matras te hebben ontwikkeld. Ons bedrijf heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring in de matrassenwereld. Onze meest waardevolle les die we in al die tijd hebben geleerd is dat een matras uitkiezen voornamelijk een zaak is van persoonlijke voorkeuren en aspecten. Zo is het wel degelijk van belang hoe groot en zwaar u bent en speelt ook uw favoriete slaaphouding een rol. Tot slot moet u goed kijken welke materialen het beste bij u passen. Heeft u bijvoorbeeld door een huisstofmijtallergie baat bij een anti-allergeen matras? Of wilt u liever een matras die ondersteuning biedt aan bepaalde lichaamsdelen? In onze fabriek in Heerenveen kunnen we dit samen met u overleggen, zodat u écht het perfecte matras koopt.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!