Hästens matrassen en de prijzen

Hästens is een beddenspecialist die extreem prijzige matrassen en boxsprings produceert waarbij enkel natuurlijke materialen worden gebruikt. Hästens is in 1852 opgericht in Köping, een stad in Zweden. Hästens is de oudste beddenfabrikant in Zweden en is in 1852 opgericht als zadelmakerij. In de beginfase maakte Hästens naast paardenzadels ook matrassen op aanvraag. In de loop van de tijd groeide de vraag naar matrassen. Hästens heeft toen besloten om volledig over te stappen naar de productie van matrassen en bedden. U kunt tegenwoordig dus niet meer een zadel aanschaffen bij Hästens. De oorspronkelijke herkomst van de beddenspecialist is terug te vinden in het logo en de naam van het bedrijf. De naam “Hästens” betekent paard en in het logo is een paard verwekt.  

Bij Hästens staat handwerk en kwaliteit centraal, de bedden en matrassen worden met de hand gemaakt waarbij enkel natuurlijke materialen worden gebruikt. Een veelgebruikt materiaal is paardenhaar. Aan een handgemaakt natuurlijk Hästens matras zit een aardig prijskaartje, met een instapprijs vanaf zo'n € 4.000,-.

Hästens oorspronkelijk zadelmakerij

Prijs van Hästens matrassen en boxsprings

Hästens hanteert een redelijk ondoorzichtig prijsbeleid. Op de website van Hästens worden bij de meeste matrassen en boxsprings enkel een vanaf-prijs / richtprijs weergegeven. Wanneer je meer informatie zoekt over de prijs dan wordt u op de website verwezen naar de dichtstbijzijnde Hästens winkel. Of je moet een papieren brochure aanvragen die dan per post opgestuurd wordt.

Even opzoeken hoe duur de producten van Hästens zijn is dus niet zo eenvoudig. Matras Factory heeft zich verdiept in de prijzen van Hästens bedden en boxsprings. Hieronder hebben wij de prijzen van de Hästens matrassen en boxsprings opgesomd, de bron van deze prijzen is de website van Hästens. De laatste update is van medio augustus 2020 dus dit gaat om het oude programma en de bijbehorende prijzen.

Dit zijn de prijzen van Hästens bedden en boxsprings:

 • Hästens Grand Vividus®: verkoopprijs vanaf circa $400.000,- (bron: Forbes.com
 • Hästens Vividus®: verkoopprijs circa 159.000,- (210x210 cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/vividus)
 • Hästens Marwari®: verkoopprijs vanaf € 42.890,-(180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/marwari)
 • Hästens Appaloosa®: verkoopprijs vanaf € 37.090,- (180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/appaloosa)
 • Hästens 2000T®: verkoopprijs vanaf € 34.380,- (180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/2000t)
 • Hästens Herlewing®: verkoopprijs vanaf € 24.580- (180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/herlewing)
 • Hästens Eala®: verkoopprijs vanaf €17.380,-(180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/eala)
 • Hästens Maranga®: verkoopprijs vanaf € 10.780,- (180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/maranga)
 • Hästens Superia®: verkoopprijs vanaf € 9.130,-(180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/superia)
 • Hästens Excel®: verkoopprijs vanaf € 7.430,- (180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/excel)
 • Hästens Marquis®: verkoopprijs vanaf € 5.500,-(180x200cm incl. topdekmatras) (bron: www.hastens.com/nl/bedden/marquis)
boxspring

Alternatief voor Hästens matras: 100% natuurlijk Talalay® latex matras soft en medium

Hästens gebruikt alleen natuurlijke materialen

Hästens gebruikt voor de productie van de matrassen en boxsprings alleen natuurlijke materialen. Daarnaast worden alle stoffen op milieuverantwoorde manier geweven en geverfd. De vulstoffen van de bedden en matrassen zijn:

 • Vlasvezel: planten die al meer dan zesduizend jaar worden geteeld voor het maken van linnen.
 • Katoen: zorgt voor een goede vochtbalans.
 • Zuiver wol: bestaat voor 100% uit wol van een vacht.
 • Paardenhaar: Een natuurlijk materiaal dat goed ventileert.

Deze vulstoffen worden laag voor laag op handmatige wijze aangebracht. Omdat alle producten handgemaakt worden is voor de productie van één bed maar liefst 320 manuren aan werk nodig.

De boxsprings van Hästens worden gemaakt van massief Zweeds grenen. Bijzonder is dat deze houtsoort uiterst budgetvriendelijke is. Deze grondstof is zeker geen zware kostenpost bij de productie van een Hästens boxspring. De veren in de Hästens boxsprings en matrassen worden gemaakt van Zweeds staal. Deze binnenvering heeft de kwaliteit van pianosnaren.

Hästens matras proefliggen en proefslapen

Als u een Hästens matras of boxspring voor aankoop wilt uitproberen kunt u proefliggen bij de verschillende verkooppunten in Nederland en België. Dit zijn geen dealers van Hästens matrassen maar winkels van Hästens zelf. Het gehele assortiment Hästens producten dat bestaat uit 4 continentale bedden, 3 boxsprings en 4 verstelbare bedden is uit te proberen. Voor zover bekend biedt Hästens geen proefslaapperiode aan op de matrassen en boxsprings. Als u ontevreden bent kunt u dus niet uw matras of boxspring retourneren om uw geld terug te ontvangen.

proefslapen Hästens matras

Garantievoorwaarden van Hästens

Hästens biedt 25 jaar garantie op de bedden. Onder deze garantie vallen de standaard rechten die de Zweedse wet aan de consument toekent. Daarnaast is er 25 jaar garantie tegen het breken van veren van het bed of het frame.

Alternatief voor Hästens matras: 100% natuurlijk Talalay® latex matras

Bent u op zoek naar een natuurlijk matras? En wilt u graag een alternatief voor het Hästens matras? Matras Factory biedt exclusief het natuurlijke Talalay® latex matras. Dit natuurlijk matras biedt u een geweldig ligcomfort voor een prijs die een stuk lager ligt dan het goedkoopste Hästens matras. Waar het goedkoopste Hästens matras rond de €3.000,- ligt, heeft u een 100% natuurlijk Talalay® latex matras vanaf € 1.019,-.

Voordelen van alternatief: 100% natuurlijk Talalay® latex matras

Naast de voordelige prijs heeft het 100% natuurlijke Talalay® latex matras nog veel meer voordelen:

 • Het materiaal heeft een opencelstructuur waardoor het matras beschikt over uitstekende klimaateigenschappen. Een 100% natuurlijk Talalay® latex matras voert vocht perfect af, ventileert goed en beschikt over een uitstekende temperatuurregulatie.
 • Dankzij de uitstekende klimaateigenschappen van het materiaal voelt een 100% natuurlijk Talalay® latex matras koel in de zomer en warm in de winter.
 • Een 100% natuurlijk Talalay® latex matras is een uiterst duurzaam product. Het matras gaat met gemak 13-15 jaar mee zonder af te doen aan kwaliteit.
 • Talalay® latex heeft als natuurproduct een antibacteriële en schimmelwerende werking. Daarnaast is een 100% natuurlijk Talalay® latex matras huisstofmijtwerend.
 • Dankzij de hoge conformiteit van het materiaal vorm het 100% natuurlijke Talalay® latex matras zich eenvoudig naar uw lichaam. Tevens wordt hierdoor uw lichaam optimaal ondersteund.
 • De kans op kuilvorming is bij een 100% natuurlijk Talalay® latex matras nihil.
 • Het 100% natuurlijke Talalay® latex matras biedt een geweldig ligcomfort. Het materiaal is soepel, zacht en rekbaar.
100% natuurlijk Talalay latex matras
Search engine powered by ElasticSuite