Alles over harde matrassen kopen

Bent u op zoek naar een hard matras? Of weet u niet goed of een hard matras iets voor u is? Dan bent u op de goede pagina beland, hier vindt u namelijk alle informatie over harde matrassen kopen! Op deze pagina nemen we met u door wat de definitie van een “hard matras” is, hoe de hardheid van matrassen wordt aangegeven en voor wie harde matrassen geschikt zijn. Daarnaast geven we u een overzicht van onze beste harde matrassen.

Wat is een hard matras?

Een hard matras is een matras dat steviger is dan een gemiddeld matras. Een hard matras is een beetje een subjectief begrip. Wat u een hard matras vindt, zou u buurman prima als een medium matrashardheid kunnen ervaren. Vaak is hoe hard u een matras vindt ook afhankelijk van uw huidige matras. Dit is namelijk de matrashardheid waar u aan bent gewend, uw persoonlijke maatstaaf. Omdat "een hard matras" een subjectief begrip is raden wij altijd aan om te proefliggen op een matras voorafgaande aan de aankoop. U kan namelijk uren lezen over hoe een matras ligt, maar u kunt alleen zelf ervaren of u een matras lekker vindt liggen.

Of een matras hard is, is dus een persoonlijke kwestie. Harde matrassen wordt meestal aanbevolen aan slapers met een hoog lichaamsgewicht. Op deze manier worden de slapers goed ondersteund en genieten zij velen jaren van hun reis naar dromenland.

Voor wie zijn harde matrassen geschikt

Harde matrassen worden vaak aanbevolen wanneer uw lichaamsgewicht hoog is. Doorgaans wordt hiervoor als ondergrens ongeveer 90 kilo genomen. Het is verstandig om vanaf dit gewicht voor een stevig matras te kiezen om verzekerd te zijn van de juiste ondersteuning. Daarnaast zal bij iemand van 90 kilo een soft matras veel sneller verslijten dan een hard matras. Met het oog op duurzaamheid is het daarom ook raadzaam om voor een hard matras te kiezen.

Daarnaast is bij bepaalde slaaphouding een stevig matras beter geschikt. Aan zowel buitslapers als rugslapers wordt een medium tot hard matras geadviseerd. Een harder matras biedt namelijk de juiste ondersteuning voor deze slaaphoudingen.

Ook zijn er mensen die wellicht op basis van gewicht niet een hard matras wordt aangeraden, maar simpelweg een hard matras lekker vinden liggen. In dit geval wordt geadviseerd om te kiezen wat u zelf comfortabel en fijn vindt, in dit geval dus een hard matras.

boxspring met hard matras

Hoe wordt matrashardheid aangegeven?

Matrashardheid wordt op verschillende manieren aangegeven. Per matrassenleverancier kan er een groot verschil zijn in stevigheid tussen "harde matrassen". Het “harde” matras van matrassenleverancier A zou bij matrassenleverancier B dus best een “medium” hardheid kunnen hebben als hardheidsgradatie. Dit komt doordat er geen eenduidige richtlijnen zijn voor het aangeven van matrashardheid.

Veel matrasleverancier gebruiken het h1 tot en met h5 gradatie-principe. Bij dit principe staat de “h” uiteraard voor hardheid. Het nummer na de “h” geeft de hardheidsgraad aan. Hierbij loopt de hardheid op van h1 tot en met h5. Hierbij is h1 de zachtste graad en h5 de hardste graad. De gradatie loopt dus als volgt:

 • h1 = extra zacht
 • h2 = zacht
 • h3 = medium
 • h4 = stevig
 • h5 = extra stevig

Naast de h1 t/m h5 hardheidsgraad worden woorden gebruikt om de hardheid van een matras aan te geven, zoals hier boven ook te zien is. De matrasleveranciers kiezen hierbij voor Engelse woorden of Nederlandse woorden. De benamingen voor de hardheid zijn dan als volgt:

  • Extra soft/ extra zacht
  • Soft/ zacht
  • Medium/ gemiddeld/ medium
  • Firm/ stevig/ hard
  • Extra firm/ extra stevig/ extra hard

Onze collectie harde matrassen

De hardheid van onze matrassen wordt aangegeven met het de hardheidsgraad “Firm”. We hebben onze beste harde matrassen hieronder voor u opgesomd:

 

Koudschuim 'Colorado Firm' matras 

Het koudschuim Colorado Firm matras is een stevig matras. Het matras bestaat uit een hoogwaardige HR40 koudschuim kern. Het matras biedt een geweldige nachtrust aan slapers die wat extra ondersteuning nodig hebben en/of graag op een hard matras slapen. Daarnaast heeft het koudschuim Colorado Firm matras de volgende voordelen:

 • Dankzij de hoge conformiteit vormt het matras zich eenvoudig naar uw lichaam.
 • Bij koudschuim treedt amper kuilvorming op.
 • Koudschuim heeft een open celstructuur wat zorgt voor optimale klimaateigenschappen: uitmuntende ventilatie en goede vocht- en temperatuurregulatie.
 • Koudschuim is allergievrij en geeft geen geur af.
 • Koudschuim geeft progressieve tegendruk. Op de plekken waar het materiaal verder wordt ingedrukt geeft het matras ook meer druk tegen. Hierdoor biedt het aan ieder lichaamsdeel de juiste ondersteuning.
Naturalis koudschuim matras Colorado Firm

 

Pantera® koudschuim 'Colorado XL Firm' matras 

Pantera® koudschuim is koudschuim van ongekend hoge kwaliteit. Het wordt niet voor niets het beste koudschuim van Nederland genoemd. Het Pantera® koudschuim Firm matras biedt optimale ondersteuning. Daarnaast heeft het Pantera® koudschuim matras de volgende voordelen:

 • Pantera® koudschuim heeft een hoge consistente eigenschap. Hierdoor behoudt het materiaal zijn vorm goed.
 • Het Pantera® koudschuim matras vormt zich eenvoudig naar uw lichaamsvorm. Zo biedt het matras de juiste ondersteuning voor ieder lichaamsdeel.
 • Dankzij de hoogwaardige elasticiteit van Pantera® koudschuim kunt u zich gemakkelijk omdraaien op het matras.
 • Pantera® koudschuim heeft een brandvertragend vermogen.
 • Dankzij de ‘soft touch’ en progressieve tegendruk op de plekken waar nodig biedt het Pantera® koudschuim matras een enorm comfortabel ligcomfort.
 • Pantera® koudschuim matrassen zijn duurzaam.
 • Tenslotte beschikt Pantera® koudschuim over geweldige klimaateigenschappen dankzij de open celstructuur van het materiaal: uitstekende ventilatie, en hoogwaardige vocht- en temperatuurregulatie

 

1000-pocketveren 'Dover' matras 

Het 1000-pocketveren ‘Dover’ matras biedt geweldige ondersteuning. Dit matras heeft een kern gevuld met pocketveren. Dit zijn veren van staaldraad die individueel zijn verpakt in een zakje van textiel, de pocket. De pocketveren vormen de ondersteunende laag van het matras. Boven op de pocketveren is een toplaag geplaatst van Pantera® koudschuim. Deze comfortlaag zorgt dat je heerlijk op het matras ligt. Het pocketvering matras heeft vele voordelen:

 • Dankzij de holle kern ventileert het matras optimaal.
 • De comfortlaag maakt het gemakkelijk om je op het matras om te draaien.
 • Bij een pocketvering matras treedt amper kuilvorming op.
 • Een pocketvering matras gaat lang mee.
 • Dankzij de holle kern voelt het matras koel aan en zult u het dus niet snel te warm hebben in bed.

Overige pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn over het algemeen stevigere matrassen dan volkernmatrassen. Daarom raden we mensen die op een hard matras willen slapen vaak pocketvering matrassen aan. Een koudschuim matras met een medium hardheid is dus een stuk zachter dan een pocketvering matras met een medium hardheid. Als u graag op een stevig pocketvering matras wilt slapen maar het firm matras te hard vindt, kunt u kijken naar de medium-firm en medium pocketvering matrassen. Dit zijn ook stevige matrassen die goed geschikt zijn voor mensen met een hoog lichaamsgewicht.

Zelf een hard matras ervaren

Als u graag een hard matras wilt kopen raden wij aan om eerst te komen proefliggen in de showroom. U kunt namelijk wel lezen dat een matras “lekker stevig” ligt, maar of u het matras ook lekker comfortabel vindt weet u pas als u er zelf op ligt. Wilt u graag onze harde matrassen ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom in Heerenveen. Onze slaapexperts helpen u graag bij het vinden van het ideale matras.

Afspraak maken

Meer informatie over matrashardheid en het beste matras per slaaphouding

Wilt u graag meer informatie over matrashardheid? En weten welk matras het beste aansluit bij uw slaaphouding? Of is uw matras te hard en wilt u deze graag zachter maken? Lees dan snel verder op de volgende pagina’s:

Search engine powered by ElasticSuite