Matrassen vergelijken

Als u op zoek bent naar een nieuw matras heeft u ongetwijfeld al gemerkt dat het aanbod wat overweldigend kan zijn. Een matras uitzoeken is geen gemakkelijke opgave; de aankoop gaat al gauw zo’n 8 tot 10 jaar mee, en is bepalend voor uw nachtrust. Er is niet één matras aan te wijzen als ‘het beste matras’. Wat voor u een goed matras is, is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeur. Toch, wilt u een goede keuze maken, is het ook belangrijk om een aantal technische aspecten van de matrassen in de gaten te houden. Op deze pagina vindt u de informatie die u nodig heeft om een juiste matraskeuze te maken.

Koudschuim matrassen

Koudschuim is een zeer veelzijdig materiaal, en goed geschikt om matrassen van te maken. Het dankt zijn naam aan een vertaling van het Engelsetalige productieproces ‘cold cure moulding’ wat betekent dat er gebruik is gemaakt van onverwarmde vormmallen. Door de veerkrachtige eigenschappen wordt het materiaal ook wel ‘High Resilience Foam’ of HR-schuim genoemd.

Koudschuim matras

Veerkrachtig materiaal

De celstructuur van koudschuim is open en erg onregelmatig. Dit is erg gunstig, want het betekent dat er veel (lege) ruimte zit tussen de cellen van het materiaal. Hierdoor kan het regelmatig een grote belasting verwerken, zonder kuilvorming te vertonen. Dit wordt veerkracht genoemd. Door de veerkrachtige werking van koudschuim is het een zeer duurzaam materiaal. De opengewerkte celstructuur draagt ook bij aan een goede ventilatie en vochtregulatie in het matras. Door de open ruimtes kan het materiaal goed ‘ademen’ en hoopt vocht zich niet op. Dit komt de hygiëne van het matras erg ten goede. De veerkracht is ook belangrijk als u kijkt naar comfort. Een lage veerkracht betekent vaak een wat lager comfort. Bij Matras Factory bieden we enkel koudschuimmatrassen aan met een HR-waarde vanaf 40. Hiermee stellen we onze eigen ondergrens aan kwaliteit.

Assortiment

In het assortiment van Matras Factory kunt u drie verschillende varianten koudschuim vinden, onder te verdelen in een soft, medium en firm variant. De Medium variant is gemaakt van het hoogwaardige Naturalis koudschuim.


Colorado Soft
Koudschuim matras Colorado Soft

Colorado Soft is bedoeld voor mensen die het prettig vinden dat het matras zacht aanvoelt en snel last kunnen krijgen van uitstekende lichaamsdelen, zoals de heupenpartij en schouders.


Lees meer

Colorado Medium
Koudschuim matras Colorado Medium

Colorado Medium is de meest gangbare maat die tussen soft en firm inhangt. Deze variant is geschikt voor de meeste mensen, maar het blijft altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welke variant het best geschikt voor u is.

Lees meer

Colorado Firm Koudschuim matras Colorado Firm

Colorado Firm zal wat steviger aanvoelen dan de andere varianten. Sommige mensen vinden dit een prettig gevoel omdat ze met deze variant meer ondersteuning genieten, of niet zo snel wegzakken in het matras.

Lees meer

Pantera® koudschuim matrassen

Het koudschuim van Pantera® is een hoogwaardige variant van het reguliere koudschuim. Dit materiaal gaat namelijk nog een stapje verder in vernuft; naast een open celstructuur beschikt Pantera ook over grillige cellen. Die grillige cellen zorgen ervoor dat het materiaal nóg minder indeukt, en nóg beter ademt dan regulier koudschuim. Dit Nederlandse topmerk is inmiddels gekroond tot ‘beste onder de koudschuimsoorten’.

Pantera Koudschuim

Comfort

Om het comfort van matrassen te meten is de SAG, oftewel de ‘comfort index’ in het leven geroepen. Pantera® koudschuim scoort uitzonderlijk hoog op deze index, omdat het zich volledig aan het lichaam van de gebruiker weet aan te passen. Hierdoor krijgen alle ledematen de juiste ondersteuning.

Assortiment

In het assortiment van MatrasFactory kunt u drie verschillende varianten Pantera® koudschuim matrassen vinden, onder te verdelen in een soft, medium en firm variant.

Alhoewel alledrie de varianten een andere slaapbeleving bieden, bestaan ze altijd uit een stabiele, dikke kern van 19 centimeter Pantera® koudschuim HR52, en zijn tot slot nog eens afgewerkt met een afritsbare Thermo-gel® hoes.

MatrasFactory verkoopt tevens een soft en medium variant Pantera® koudschuim topdekmatras en een Pantera® koudschuim kindermatras.


Colorado XL Soft
Koudschuim matras Colorado Soft

Pantera® Colorado XL Soft is bedoeld voor mensen die het prettig vinden dat het matras zacht aanvoelt en snel last kunnen krijgen van uitstekende lichaamsdelen, zoals de heupenpartij en schouders.


Lees meer

Colorado XL Medium
Koudschuim matras Colorado Soft

Pantera Colorado XL Medium is de meest gangbare maat die tussen soft en firm inhangt. Deze variant is geschikt voor de meeste mensen, maar het blijft altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welke variant het best geschikt voor u is.

Lees meer

Colorado XL Firm Koudschuim matras Colorado Firm

Pantera Colorado XL Firm zal wat steviger aanvoelen dan de andere varianten. Sommige mensen vinden dit een prettig gevoel omdat ze met deze variant meer ondersteuning genieten, of niet zo snel wegzakken in het matras.

Lees meer


Naturalis® koudschuim matrassen

Naturalis koudschuim is eigenlijk een beetje het middelste kind; kwalitatief beter dan het reguliere koudschuim, maar ietsje minder goed ten opzichte van Pantera koudschuim. Naturalis is zeer veerkrachtig, en gemaakt van CFK-vrije stoffen. Het behoort absoluut tot de hoogwaardige koudschuimvarianten. Het bijzondere materiaal beschikt van nature over een vochtabsorberend vermogen. Dit gegeven bepaald in grote mate de hygiënische waarde van een matras. Bij Naturalis is de hygiëne dus erg goed te noemen.

Naturalis koudschuim is daarnaast een milieuvriendelijk en innovatief product om het comfort binnen het koudschuim assortiment te verrijken. Naturalis is een schuim waarbij een deel van het fossiele materiaal is vervangen door de natuurlijke olie: ricinus olie, wat ook bekend staat als ‘castor olie’. Rinicus olie is volledig biologisch afbreekbaar.

Cellflex Koudschuim

Assortiment

In het assortiment van Matras Factory kunt u drie verschillende varianten Naturalis koudschuim vinden, het Colorado Medium matras en twee kindermatrassen. De Naturalis koudschuim matrassen hebben prima vochtregulerende eigenschappen, zijn anti-allergisch en ventileren goed. Al onze Naturalis matrassen zijn geschikt voor elke goed ventilerende bedbodem.


Kindermatras Iowa
Kindermatras Cellflex koudschuim Iowa

Dit kindermatras is comfortabel afgewerkt met een luxe Bamboo® Matrashoes, afritsbaar en wasbaar tot 40 °C.


Lees meer

Wiegmatras Naturalis
Wiegmatras Cellflex koudschuim

Afgewerkt met een luxe Bamboo® Matrashoes. Deze hoes is afritsbaar en wasbaar tot 40°C. Naturalis is een zeer hoogwaardige koudschuim en kent een goede veerkracht en lichaamsondersteuning.

Lees meer

Pocketvering matrassen

Matrassen met veren erin stammen af van de eerste generatie ‘echte’ matrassen, voor die tijd werden matrassen gemaakt van stro en paardenhaar. Deze klassieker heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld. De pocketveringmatras dankt zijn naam aan wat er aan de binnenkant van het matras zit, namelijk veren in een klein zakje, de zogeheten pocket. Het zakje zorgt ervoor dat de onderlinge veren elkaar niet raken, en dat je als gebruiker de veren niet door het matras heen voelt. Hier geldt een simpele regel: meer veren=meer comfort.

De pocketvering heeft zichzelf verbetert ten opzichte van haar voorganger het binnenveringmatras. Bij de pocketvering zitten de veren verpakt in, de naam zegt het al, een pocket. Dat is een klein zakje van textiel wat er voor zorgt dat de veren elkaar niet raken. Zo is het vervelende piepgeluid dat sommige binnenveringmatrassen laten horen weggewerkt. Ook kun je door de zakjes het metaal niet meer voelen als je op het matras ligt. De veren laten de lucht vrijelijk door het matras stromen, waardoor er een ideale lucht- en vochtafvoer mogelijk is. Dit is een belangrijk comfort, maar ook zeker hygiëne aspect aangezien vuil niet blijven hangen maar gemakkelijk uit het matras wordt gefiltert.

Pocketvering matras Dover

Pocketvering en 1000 veren matras

Er zijn een aantal varianten op het standaard pocketveringmatras. Het grootste verschil is heel simpel aan te wijzen, dat zit ‘m namelijk in het aantal gebruikte veren. Aangezien de veren in het matras de druk van een gebruiker op te vang, is het niet moeilijk voor te stellen dat meer veren in het matras een hoger comfort oplevert. Een klassiek pocketveringmatras telt zo’n 360 veren per vierkante meter. Er zijn ook varianten beschikbaar met bijna 3 keer zoveel veren: het 1000 veren matras. De omvang van de veren is gehalveerd ten opzichte van de oudere 360 veren. 1000 pocketveringmatrassen zijn in staat de contouren van uw lichaam erg nauwgezet te volgen. De veren veschillen onderling in sterkte, waardoor er comfortzones kunnen worden gecreëerd. Dit zijn gebieden waar de veren net wat sterker of minder sterk veren om zo de nodige ondersteuning te bieden aan bijvoorbeeld heupen of schouders.

Assortiment

In het assortiment van MatrasFactory kunt u drie verschillende varianten 1000-pocketvering vinden, onder te verdelen in Dover, Sirius en London. Het comfort dat je als eerste ervaart als je op het matras gaat liggen wordt bepaald door de afdeklaag tussen de veren en de luxueuze Coolmax matrashoes.


Dover
Pocketvering matras Dover

Beschikt over vijf comfortzones en is afgedekt met een flinke laag koudschuim dat voor het nodige comfort zorgt. De hardheid ligt tussen medium en firm in. Het matras zal daarom redelijk stevig aanvoelen. Het matras is goed geschikt voor ieder goed ventilerende bedbodem.

Lees meer

Sirius
Pocketvering matras Sirius

Beschikt over een 1000 verpakte pocketverenkern met vijf comfortzones, afgetopt met een laag traagschuim. Het ligcomfort zit tussen soft en medium in, en zal dus redelijk soepel aanvoelen.Het matras is geschikt goed voor ieder goed ventilerende bedbodem.

Lees meer

Londen Pocketvering matras Londen

Beschikt over vijf comfortzones afgedekt met een royale laag latex voor een lange levensduur en bijzonder prettig slaapcomfort. De hardheid ligt tussen medium en firm in, maar de bovenlaag is erg zacht. Het matras is geschikt goed voor ieder goed ventilerende bedbodem.

Lees meer

Traagschuim matrassen

Traagschuim is in 1966 ontwikkeld door NASA. Het materiaal zou de astronauten moeten beschermen tegen de grote versnellingskrachten die optreden tijdens het opstijgen van een ruimteraket. Traagschuim reageert sterk op de kracht waarmee het wordt ingedrukt. Ook is het erg gevoelig voor temperatuur. Dat gegeven deed NASA besluiten het materiaal niet te gebruiken tijdens ruimtemissies. Toch bleef traagschuim niet lang ongebruikt, want de matrassenwereld die had wel oren naar dit bijzondere materiaal.

Traagschuim reageert op het gewicht en de warmte van de gebruiker. Omdat het materiaal zo gevoelig voor temperatuur is kan het in de zomermaanden soms erg zacht aanvoelen. U kunt dan het gevoel krijgen dat u begint weg te zakken in het matras. Zo kan het dus ook voorkomen dat het schuim in de koude wintermaanden soms wat stijl en koel aanvoelt, en kan het een tijdje duren voordat uw lichaamswarmte het matras wat zachter en comfortabeler heeft gemaakt. Het ideale klimaat voor een traagschuimmatras is een slaapkamer waar de temperatuur min of meer constant is.

Traagschuim

Zorgsector

Omdat traagschuim drukverlagende eigenschappen kent wordt het materiaal veel gebruikt in ziekenhuizen en zorginstellingen bij de zorgmatrassen. Het is namelijk uitermate geschikt om langere perioden op te liggen. Waar men vroeger te kampen had met doorligplekken is dat sinds de komst van traagschuimmatrassen verleden tijd. Het drukverlagende materiaal stimuleert de bloedsomloop zelfs.

Ook voor mensen die te kampen hebben met lichamelijk ongemakken als rug- en nekklachten kunnen baat hebben bij de eigenschappen van traagschuim. Doordat de tegendruk die het matras biedt optimaal is, zullen de spieren en gewrichten niet bekneld worden, maar voldoende wegzakken in het matras. Om die reden wordt traagschuim ook veel gebruikt in de sportwereld; sporters moeten hun spieren en gewrichten voldoende rust gunnen, maar ook de juiste ondersteuning tijdens een nacht slapen.

Assortiment

In het assortiment van MatrasFactory kunt u de 1000-pocketvering Sirius vinden welke afgedekt is met traagschuim en de M line slow motion serie welke allemaal traagschuim bevatten. MatrasFactory verkoopt tevens drie traagschuim topdekmatrassen.


Slow Motion 4
M Line Slow Motion 4 matras

Het Slow Motion 4 matras is 22 cm dik en heeft een extra duurzame toplaag visco-elastisch M Linemateriaal met het innovatieve iSM-Gel®. In dit uiterst comfortabele matras werken alle innovatieve technieken harmonieus samen.

Lees meer

Slow Motion 6
M Line Slow Motion 6 matras

De M Line Slowmotion Hybrid 6 heeft een zeer duurzame toplaag Visco-Elastisch M Line-materiaal met het innovatieve iSM-Gel®. In dit uiterst comfortabele matras van 26 centimeter werken alle innovatieve technieken harmonieus samen.


Lees meer

Slow Motion 8 M Line Slow Motion 8 matras

De Traagschuim-toplaag van de De M Line Slowmotion Hybrid Premium 8 zorgt voor een optimale ondersteuning van uw lichaam, terwijl de unieke schuimballen in de Dynamic Support® laag uw mobiliteit op het matras mogelijk maken.


Lees meer

Latex matrassen

Latex geniet van een zeer goede reputatie in de matrassenwereld. Het is namelijk een zeer geschikt materiaal om matrassen van te maken. Latex is veerkrachtig, erg duurzaam en soepel genoeg om op bijna ieder bedbodem te gebruiken. De grondstof voor latex wordt gewonnen uit de Hevea Brasiliensis, oftewel de rubberboom. Door telkens kleine inkepingen in de boom te maken gaat één zo’n rubberboom vaak ontelbare jaren mee. Erg goed voor het milieu dus!

Latex

Eigenschappen

Talalay latexmatrassen passen zich goed aan aan de mate van belasting. Dat willen zeggen dat een latexmatras bij een hoge belasting veel tegendruk zal geven, en bij een geringe belasting veel minder tegendruk. Hierdoor kan het materiaal het gewicht van een slaper optimaal opvangen, omdat ieder gedeelte van het lichaam zijn eigen belasting bieden. De bewegingen van een gebruiker zorgen voor een soort ‘pomp-zuig’ effect in het matras, wat resulteert in een constante luchtwisseling en een optimale vochtafvoer.

Assortiment

In het assortiment van MatrasFactory kunt u de 1000-pocketvering Londen vinden welke afgedekt is met latex, en ook is er in onze collectie een latex dekmatras te vinden.

Talalay® Latex matrassen

Naast de traditionele latex matrassen is er ook nog een veredelde variant beschikbaar, namelijk het hoogwaardige TalalayLatex. TalalayLatex wordt ook wel liefkozend de ‘Rolls Royce’ onder de matrassen genoemd.

Het productieproces van Talalylatex wordt streng in de gaten gehouden, en is gerust vrij uniek te noemen. Onder andere vacumeren, bevriezen, verhitten en vulkaniseren en tot slot een co2-behandeling behoren tot het proces. Na het produceren wordt het matras uitvoerig getest op 15 verschillende aspecten voordat het de fabriek mag verlaten. Op die manier zijn klanten verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Door het productieproces is Talalay al gauw 30% koeler dan een traditioneel latexmatras. Tests hebben uitgewezen dat er na 10 jaar belasting slechts een terugval in stramheid van 11% is. In die test is de matraskern 80.000 keer belast met een gewicht van 75 kilo.

Talalay Latex

Assortiment

In het assortiment van MatrasFactory kunt u twee verschillende varianten Talalay Latex vinden, Talalay Latex Classic en Talalay Latex 100% natuurlijk, deze zijn weer onder te verdelen in soft en medium varianten. MatrasFactory verkoopt tevens in beide varianten een Talalay dekmatras en een Talalay latex kindermatras 100% natuurlijk.


Classic Soft
Talalay Latex Classic Soft

Classic Soft is bedoeld voor mensen die het prettig vinden dat het matras zacht aanvoelt en snel last kunnen krijgen van uitstekende lichaamsdelen, zoals de heupenpartij en schouders.


Lees meer

Classic Medium
Talalay Latex Classic Medium

Classic Medium is de meest gangbare maat die tussen soft en firm inhangt. Deze variant is geschikt voor de meeste mensen, maar het blijft altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welke variant het best geschikt voor u is.

Lees meer


Talalay® Latex 100% natuurlijk matrassen

De 100% natuurlijke Talalay® Latex matrassen hebben een kerndikte van 20 cm. De kern bestaat uit 100% natuurlijk Talalay®. In combinatie met een 100% ecologisch katoenen matrashoes zijn de matrassen een zuiver natuur product. Dit is dus een ideale keuze voor mensen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen.


100% natuurlijk Soft
Talalay Latex 100% natuurlijk Soft

100% natuurlijk Soft is bedoeld voor mensen die het prettig vinden dat het matras zacht aanvoelt en snel last kunnen krijgen van uitstekende lichaamsdelen, zoals de heupenpartij en schouders.

Lees meer

100% natuurlijk Medium
Talalay Latex 100% natuurlijk Soft

100% natuurlijk Medium is de meest gangbare maat die tussen soft en firm inhangt. Deze variant is geschikt voor de meeste mensen, maar het blijft altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welke variant het best geschikt voor u is.

Lees meer

WIJ MAKEN UW NACHTEN!

Search engine powered by ElasticSuite