Verschil tussen koudschuim en traagschuim?

Wij bieden zowel koudschuim matrassen als traagschuim matrassen aan in onze webwinkel. Maar wat zijn nou de verschillen tussen beide soorten matrassen? Hieronder de meest belangrijke verschillen tussen koudschuim en traagschuim matrassen.

Koudschuim versus traagschuim

Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Dit wordt ‘could cure moulding’ genoemd. Het koudschuim wordt gemaakt van polyurethaan. Dit heeft een extra grote duurzaamheid en veerkracht. Matrassen die gemaakt zijn van koudschuim worden ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd.

Traagschuim wordt in tegenstelling tot koudschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Hierdoor wordt traagschuim zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Traagschuim matrassen hebben veel verschillende namen: Nasa schuim, memoryfoam, slow motion foam en lazy foam.

De voordelen van koudschuim

  • Koudschuim matrassen hebben een hoge conformiteit. Dit betekent dat het zich gemakkelijk aanpast naar de vormen van uw lichaam. Hierdoor kunnen spieren en pezen ontspannen en is de bloedcirculatie optimaal.
  • Dankzij de opengewerkte celstructuur van het koudschuim heeft het matras een uitstekende ventilering en luchtcirculatie.
  • Een ander voordeel is dat koudschuim geen geur af geeft en allergievrij is.
  • Bij koudschuim matrassen is er geen of amper sprake van kuilvorming.

De voordelen van traagschuim

  • Doordat het traagschuim zich naar de contouren van het lichaam vormt, voelt het bijna vloeibaar aan. Uw lichaam wordt daarom goed ondersteund zonder drukpunten.
  • Het risico van doorliggen, wanneer het matras lange perioden achtereen intensief gebruikt wordt, is kleiner. Hierdoor zijn traagschuim matrassen geschikt voor mensen met gewricht- of rugklachten.

Tips voor koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn ten opzichte van polyether matrassen iets duurder, maar door de lange levensduur en het royale comfort van koudschuim matrassen, adviseren wij om te investeren in een koudschuim matras in plaats van een polyether matras. Zeker bij dagelijks gebruik.

Tips voor traagschuim matrassen

Het is verstandig om rekening te houden met het feit dat traagschuim beïnvloed wordt door temperatuur. In koude winternachten kan het matras wat langer koel en stijf aanvoelen en in de zomermaanden juist wat te soepel. Daarom raden wij een gemiddelde slaapkamertemperatuur aan.

WIJ MAKEN UW NACHTEN!